Inlagd gurka
50 smågurkor
1 rågad dl salt/L vatten
rör ut saltet och häll över gurkorna så det täcker.
50 svarta vinbärsblad
50 körsbärsblad
20 dillkronor
10 korn svart och kryddpepparkorn
4-6 nejlikor (mer)
ingefära (tog jag ej)
en bit pepparrot-småbitar
Lag:2 1/2L blandad inläggningsättika
5dl socker
natriumbensoat el atamon
Häll av saltlag efter 1-2 dygn
låt gurkorna rinna av och linda in dem i vinbärsblad
varva dillkronor och kryddor
tätt i kruka
koka upp lagen och slå den het över gurkorna.
Täck med tyngd och låt stå svalt i 3 dygn.
Slå av lagen och koka upp den, rör sedan ner konserveringsmedel.
Slå på den igen-kall..
Klara efter 3-4 veckor.
Här är min inlagda gurka som nu är klar att äta!
Receptet kan varmt rekommenderas.....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar