söndag 9 oktober 2011

Lantliv i oktober


Nu har jag fått fram symaskinen och syr om gardiner till farstun. Tyget kommer från min syster- så det är ren återanvändning:)
Köksskänken och den gamla kryddhyllan från Floby.
Trädgårdens sista blomster- kanske?


























































































Inlagd gurka
50 smågurkor

1 rågad dl salt/L vatten
rör ut saltet och häll över gurkorna så det täcker.
50 svarta vinbärsblad
50 körsbärsblad
20 dillkronor
10 korn svart och kryddpepparkorn
4-6 nejlikor (mer)
ingefära (tog jag ej)
en bit pepparrot-småbitar
Lag:2 1/2L blandad inläggningsättika
5dl socker
natriumbensoat el atamon
Häll av saltlag efter 1-2 dygn
låt gurkorna rinna av och linda in dem i vinbärsblad
varva dillkronor och kryddor
tätt i kruka


koka upp lagen och slå den het över gurkorna.
Täck med tyngd och låt stå svalt i 3 dygn.
Slå av lagen och koka upp den, rör sedan ner konserveringsmedel.
Slå på den igen-kall..
Klara efter 3-4 veckor.


Här är min inlagda gurka som nu är klar att äta!
Receptet kan varmt rekommenderas.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar